Influensa

Influensatallene er i ferd med å øke - spesielt to steder er utsatt

Det er fortsatt ganske få som er smittet av influensa, men Folkehelseinstituttet ser at antall tilfeller er i ferd med å øke og tror at et utbrudd nærmer seg.

Influensanivået i Norge er fremdeles på et svært lavt nivå, men Folkehelseinstituttet ser tegn på at et utbrudd nærmer seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Influensanivået i Norge er fremdeles på et svært lavt nivå, men Folkehelseinstituttet ser tegn på at et utbrudd nærmer seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I forrige uke (uke 49) var det kun 0,5 prosent av legekonsultasjonene i primærhelsetjenesten som dreide seg om influensalignende sykdom, melder Folkehelseinstituttet.

Totalt 31 pasienter er innlagt med influensasykdom, hvorav 23 med influensa A og åtte med influensa B.

Folkehelseinstituttet betegner nivået av influensalignende sykdom som svært lavt, men antall påviste tilfeller er økende, spesielt gjelder dette på Sørlandet.

I Aust-Agder oversteg i forrige uke andelen influensalignende sykdom terskelen for at man kan betegne det som et utbrudd. Også i Trøndelag har andelen sykdomstilfeller økt den siste uken.

Folkehelseinstituttet tror et utbrudd nå nærmer seg og understreker at personer i målgruppene (gravide, barn, eldre, personer med svekket immunforsvar) bør vaksinere seg snarest for å kunne oppnå beskyttelse.

Det er sammenlagt sendt ut over 1 million doser influensavaksine denne sesongen, noe som er langt mer enn noen tidligere sesong.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer