Influensanivået i Norge er fremdeles på et svært lavt nivå, men Folkehelseinstituttet ser tegn på at et utbrudd nærmer seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Influensanivået i Norge er fremdeles på et svært lavt nivå, men Folkehelseinstituttet ser tegn på at et utbrudd nærmer seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Influensa

Influensatallene er i ferd med å øke - spesielt to steder er utsatt

Det er fortsatt ganske få som er smittet av influensa, men Folkehelseinstituttet ser at antall tilfeller er i ferd med å øke og tror at et utbrudd nærmer seg.

Publisert

I forrige uke (uke 49) var det kun 0,5 prosent av legekonsultasjonene i primærhelsetjenesten som dreide seg om influensalignende sykdom, melder Folkehelseinstituttet.

Totalt 31 pasienter er innlagt med influensasykdom, hvorav 23 med influensa A og åtte med influensa B.

Folkehelseinstituttet betegner nivået av influensalignende sykdom som svært lavt, men antall påviste tilfeller er økende, spesielt gjelder dette på Sørlandet.

I Aust-Agder oversteg i forrige uke andelen influensalignende sykdom terskelen for at man kan betegne det som et utbrudd. Også i Trøndelag har andelen sykdomstilfeller økt den siste uken.

Folkehelseinstituttet tror et utbrudd nå nærmer seg og understreker at personer i målgruppene (gravide, barn, eldre, personer med svekket immunforsvar) bør vaksinere seg snarest for å kunne oppnå beskyttelse.

Det er sammenlagt sendt ut over 1 million doser influensavaksine denne sesongen, noe som er langt mer enn noen tidligere sesong.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.