Influensa

Influensatallene er i ferd med å øke - spesielt to steder er utsatt

Det er fortsatt ganske få som er smittet av influensa, men Folkehelseinstituttet ser at antall tilfeller er i ferd med å øke og tror at et utbrudd nærmer seg.

Influensanivået i Norge er fremdeles på et svært lavt nivå, men Folkehelseinstituttet ser tegn på at et utbrudd nærmer seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Influensanivået i Norge er fremdeles på et svært lavt nivå, men Folkehelseinstituttet ser tegn på at et utbrudd nærmer seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I forrige uke (uke 49) var det kun 0,5 prosent av legekonsultasjonene i primærhelsetjenesten som dreide seg om influensalignende sykdom, melder Folkehelseinstituttet.

Totalt 31 pasienter er innlagt med influensasykdom, hvorav 23 med influensa A og åtte med influensa B.

Folkehelseinstituttet betegner nivået av influensalignende sykdom som svært lavt, men antall påviste tilfeller er økende, spesielt gjelder dette på Sørlandet.

I Aust-Agder oversteg i forrige uke andelen influensalignende sykdom terskelen for at man kan betegne det som et utbrudd. Også i Trøndelag har andelen sykdomstilfeller økt den siste uken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer