Influensatoppen er nådd. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Influensatoppen er nådd. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Influensatoppen er nådd

Influensasmittede har nådd toppen

Tallet på influensasmittede nådde toppen i uke sju, og intensiteten ligger nå på et lavt nivå, opplyser Folkehelseinstituttet.

Publisert

Overvåkingsdata for uke 10 indikerer at forekomsten av influensa sank i alle regioner, bortsett fra i Nord-Norge hvor nivået ligger stabilt, skriver Folkehelsinstituttet i sin rapport for uke 10.

– Influensautbruddet er på hell, skriver FHI i rapporten.

Antallet innlagte per uke er nå på et middels nivå. Det vil likevel være mange influensasyke i ukene som kommer, og Folkehelseinstituttet anbefaler at personer i målgruppene vaksinerer seg.

1,4 prosent av dem som oppsøkte lege i forrige uke, ble diagnostisert med influensalignende sykdom.

158 personer ble innlagt med influensa i forrige uke. Alle tilfellene dreide seg om influensa A (H1N1). Dette er en etterkommer av viruset som utgjorde pandemien i 2009 og da ble kalt «svineinfluensa». Viruset har siden sirkulert jevnlig og regnes nå som et normalt sesonginfluensavirus.

Ifølge FHI kan vinterferie i store deler av landet ha påvirket tallene for uke 8 og 9. Andelen influensapositive gikk ned fra 22,2 prosent til 16,5 prosent fra uke 9 til uke 10.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.