Influensasesongen lar vente på seg

På grunn av koronatiltak ligger denne influensasesongen an til å bli rekordmild. Folkehelseinstituttet (FHI) vet ikke engang om sesongen har startet skikkelig.

Influensasesongen lar vente på seg. Her ser vi vaksinen mange i risikogruppene har fått. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Influensasesongen lar vente på seg. Her ser vi vaksinen mange i risikogruppene har fått. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er fremdeles uvisst om det har forekommet innenlands smitte med influensa denne sesongen. Ingen influensapåvisninger er meldt i uke 48 og 49, skriver FHI om sin siste ukesrapport om influensa fra torsdag.

Det er høyst unormalt på denne tiden av året.

I uke 49 i fjor, var det allerede påvist 242 tilfeller av influensasmitte i Norge. 31 influensasmittede fikk behandling på sykehus, derav 5 på intensivavdeling.

I år er det bare påvist tre tilfeller av influensasmitte i Norge. Alle regnes som sannsynlig importsmitte fra utlandet, og det er altså ikke påvist at sykdommen har smittet videre i Norge.

Vold: – Godt nytt

– Det er godt nytt. Vi vet det for så vidt fra andre verdensdeler, som til vanlig får influensautbruddene før oss. I Australia har det vært en mild sesong, og det ser det også ut til at det blir i Europa, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB.

Null personer er nå innlagt på sykehus med influensa, noe som naturlig nok frigir kapasitet til koronapasienter. For tiden er det 132 av dem, 24 på intensivavdeling, ifølge Helsedirektoratet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer