Inflasjonen synker i Sverige

Inflasjonen synker uventet mye i Sverige og var i juli på 8,0 prosent. Det er likevel fire ganger høyere enn Riksbankens inflasjonsmål.

Prisene på drivstoff, strøm og matvarer har økt kraftig i Sverige det siste året, og inflasjonen var i juli fire ganger høyere enn Riksbankens inflasjonsmål. Foto: Geir Olsen / NTB
Prisene på drivstoff, strøm og matvarer har økt kraftig i Sverige det siste året, og inflasjonen var i juli fire ganger høyere enn Riksbankens inflasjonsmål. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

I juni var inflasjonstakten på 8,5 prosent i Sverige, og økonomene ventet at den i juli ville havne på rundt 8,3 prosent.

– Lavere priser på elektrisitet samt drivstoff bidro til at inflasjonstakten sank for første gang siden januar, sier prisstatistiker Carl Mårtensson i Statistiska centralbyrån (SCB).

Til tross for nedgangen er inflasjonen fortsatt høy i Sverige, som i likhet med mange andre land har 2,0 prosent som inflasjonsmål.

Prisene på drivstoff har det siste året økt med 41 prosent, elektrisitet med 22 prosent og matvarer og alkohol med 13 prosent, viser tall fra SCB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer