En indonesisk grensevakt holder frem en avis fra en container fra Australia fylt med søppel. Foto: NTB scanpix / AFP
En indonesisk grensevakt holder frem en avis fra en container fra Australia fylt med søppel. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer

Indonesia sender 210 tonn søppel tilbake til Australia

Indonesia har beslaglagt åtte konteinere med søppel og bestemt at de skal sendes tilbake til Australia.

Publisert

De åtte konteinerne som ble beslaglagt i byen Surabaya skulle kun ha inneholdt papirsøppel, men myndighetene fant også farlig avfall og plastflasker, brukte bleier, elektrisk avfall og metallbokser.

Dette kommer etter at Indonesia i forrige uke sendte tilbake 49 søppelkonteinere til Frankrike og andre i-land. Flere andre land i Sørøst-Asia har den siste tiden gjennomført tilsvarende tiltak.

Kina bestemte i 2018 at de ikke lenger vil ta imot plastavfall fra utlandet, noe som har gjort at mange i-land nå sliter med å finne steder å sende søppelet sitt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.