Avskyelig snømann

Indiske soldater hevder å ha funnet yeti-spor

Indiske soldater hevder å ha funnet mystiske spor etter det de mener må ha vært en avskyelig snømann i Himalaya.

Publisert

Soldatene fant sporene under en ekspedisjon nær verdens femte høyeste fjell, 8.463 meter høye Makalu, på grensa mellom Nepal og Tibet.

Fotsporene i snøen var hele 38 x 81 centimeter store og ble oppdaget i snøen nær stedet der soldatene hadde slått leir, skriver Reuters.

– For første gang har en ekspedisjon fra den indiske hæren sett mystiske fotspor fra det mytiske beistet «Yeti», heter det i en Twitter-melding fra den indiske hæren.

Allerede på 1920-tallet fortalte sherpaer som jobbet som bærere for vestlige klatrere om et mystisk og litt skremmende vesen som skulle holde til i Himalaya. Siden 1950 har mange ekspedisjoner lett etter Den avskyelige snømann, men til nå har ingen funnet ham.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.