Indisk jente døde etter å ha blitt voldtatt og satt fyr på

En 16 år gammel indisk jente som skal ha blitt gjengvoldtatt og satt fyr på av to menn, døde på sykehus mandag av skadene.

Her fra en tidligere demonstrasjon hvor medlemmer av forskjellige organisasjoner protesterer mot løslatelsen av Bilkis Bano-voldtektsdømte i august 2022. Elleve personer ble dømt til livsvarig fengsel for gjengvoldtekten etter Godhra Bilkis Bano i 2002, samt for drap på syv medlemmer av familien hennes. De ble løslatt av Gujarat-regjeringen i henhold til sin ettergivelsespolitikk. Foto: Samir Jana/Hindustan Times/Shutterstock
Her fra en tidligere demonstrasjon hvor medlemmer av forskjellige organisasjoner protesterer mot løslatelsen av Bilkis Bano-voldtektsdømte i august 2022. Elleve personer ble dømt til livsvarig fengsel for gjengvoldtekten etter Godhra Bilkis Bano i 2002, samt for drap på syv medlemmer av familien hennes. De ble løslatt av Gujarat-regjeringen i henhold til sin ettergivelsespolitikk. Foto: Samir Jana/Hindustan Times/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jenta ble angivelig angrepet og satt fyr på tidligere denne måneden, og ble etter hendelsen innlagt på et sykehus i delstatshovedstaden Lucknow i delstaten Uttar Pradesh.

– Vi pågrep de mistenkte innen to timer etter at hendelsen ble anmeldt og forsikret familien om at vi vil følge opp saken, sier den lokale politisjefen Dinesh Kumar Prabhu til AFP.

16-åringens død skjedde mindre enn en uke etter at to søstre på 15 og 17 i samme område ble funnet hengende i et tre etter å ha blitt overfalt og myrdet av seks menn.

De tre jentene var alle dalit, nederst i det hinduistiske kastesystemet, en gruppe som er utsatt for vold og kriminalitet. I 2021 ble det anmeldt 32.000 tilfeller av voldtekt i India, men mørketallene er trolig store.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer