Indisk coronamutasjon funnet i 44 land

Den svært smittsomme indiske mutasjonen av koronaviruset er blitt funnet i 44 land over hele verden, skriver Verdens helseorganisasjon onsdag.

Helsepersonell i Mumbai, India strever med mange syke av covid-19. Nye tall viser at den indiske mutasjonen av koronaviruset nå er spredt til minst 44 land verden over. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB
Helsepersonell i Mumbai, India strever med mange syke av covid-19. Nye tall viser at den indiske mutasjonen av koronaviruset nå er spredt til minst 44 land verden over. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB Vis mer
Publisert

B.1617, som den indiske mutasjonen av koronaviruset er kalt, er oppdaget i 4.500 prøver fra 44 land over hele verden, opplyser WHO i sitt ukebrev onsdag.

I tillegg har organisasjonen fått meldinger om at viruset også er påvist i ytterligere fem land.

Tidligere denne uken erklærte WHO den indiske mutasjonen for en variant av koronaviruset det var grunn til å bekymre seg over og satte det på listen over tilsvarende mutasjoner, den britiske, den brasilianske og den sørafrikanske, som alle blir ansett for å være mer farlige enn det opprinnelige viruset.

Foreløpige funn tyder også på at B.1617-varianten er mer resistent for behandling og at vaksiners effekt kan være begrenset overfor viruset.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer