Indiske myndigheter har besluttet å fjerne et portforbud i omstridte Kashmir så befolkningen kan delta på fredagsbønnen. Foto: Channi Anand, AP / NTB scanpix
Indiske myndigheter har besluttet å fjerne et portforbud i omstridte Kashmir så befolkningen kan delta på fredagsbønnen. Foto: Channi Anand, AP / NTB scanpix Vis mer

India begrenser portforbud før fredagsbønnen

Indiske myndigheter har besluttet å fjerne et portforbud i omstridte Kashmir slik at befolkningen kan delta i fredagsbønnen.

Publisert

– Folk får lov til å be innenfor sitt nabolag, det er ingen restriksjon angående det, sier talsperson Bilbag Singh i politiet i den indiskkontrollerte delen av Kashmir-regionen.

Den omstridte regionen, som ligger mellom Pakistan og India, er gjort krav på av begge landene. Striden har pågått helt siden selvstendigheten fra britene i 1947.

Det har vært unntakstilstand i Kashmir siden mandag. Bevegeligheten er svært begrenset, og tilgang på internett skal være fjernet.

Regjeringen i India fjernet tidligere denne uken en grunnlovsparagraf som slo fast at den indiske delen av Kashmir skal ha spesielle rettigheter og stor grad av selvstyre. Befolkningen i Kashmir er hovedsakelig muslimsk.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.