India begrenser portforbud før fredagsbønnen

Indiske myndigheter har besluttet å fjerne et portforbud i omstridte Kashmir slik at befolkningen kan delta i fredagsbønnen.

Indiske myndigheter har besluttet å fjerne et portforbud i omstridte Kashmir så befolkningen kan delta på fredagsbønnen. Foto: Channi Anand, AP / NTB scanpix
Indiske myndigheter har besluttet å fjerne et portforbud i omstridte Kashmir så befolkningen kan delta på fredagsbønnen. Foto: Channi Anand, AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Folk får lov til å be innenfor sitt nabolag, det er ingen restriksjon angående det, sier talsperson Bilbag Singh i politiet i den indiskkontrollerte delen av Kashmir-regionen.

Den omstridte regionen, som ligger mellom Pakistan og India, er gjort krav på av begge landene. Striden har pågått helt siden selvstendigheten fra britene i 1947.

Det har vært unntakstilstand i Kashmir siden mandag. Bevegeligheten er svært begrenset, og tilgang på internett skal være fjernet.

Regjeringen i India fjernet tidligere denne uken en grunnlovsparagraf som slo fast at den indiske delen av Kashmir skal ha spesielle rettigheter og stor grad av selvstyre. Befolkningen i Kashmir er hovedsakelig muslimsk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer