India avviser russisk påstand om at Ukraina bruker studenter som menneskelige skjold

Indias regjering avviser at Ukraina bruker indiske studenter som menneskelige skjold i byen Kharkiv, og takker i stedet Ukraina for hjelp med evakueringen.

Familie og venner av indiske studenter som studerer ved universitet i Kharkiv demonstrerer ved den russiske ambassaden i New Delhi. De krever at Russland avslutter invasjonen av Ukraina og at indiske studenter blir evakuert umiddelbart. Foto: Manish Swarup / AP / NTB
Familie og venner av indiske studenter som studerer ved universitet i Kharkiv demonstrerer ved den russiske ambassaden i New Delhi. De krever at Russland avslutter invasjonen av Ukraina og at indiske studenter blir evakuert umiddelbart. Foto: Manish Swarup / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

India har foreløpig ikke fordømt den russiske invasjonen av Ukraina og lot være å stemme for fordømmelsen i FNs hovedforsamling onsdag.

Flere indiske studenter har vært sittet fast i byen Kharkiv, som de siste dagene har vært rammet av omfattende russiske angrep.

– Vi har merket oss at mange studenter forlot Kharkiv i går som følge av samarbeid med ukrainske myndigheter, heter det i en uttalelse fra Indias utenriksdepartement.

– Vi har ikke mottatt noen melding om en eneste gisselsituasjon når det gjelder studenter, sier en talsmann.

Uttalelsen kommer etter at Kreml hevdet at indiske studenter var tatt som gisler av ukrainske myndigheter, at de ble brukt som menneskelige skjold, og at Ukraina gjør alt for å hindre at de forlater landet. Uttalelsen kom etter at Russlands president Vladimir Putin hadde hatt et digitalt møte med Indias statsminister Narendra Modi.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer