Indere ut mot statue av Cristiano Ronaldo

I Goa i India har en ny statue av fotballspilleren Cristiano Ronaldo skapt oppstyr, ikke minst fordi han kommer fra Portugal.

Cristiano Ronaldo er en av verdens mest berømte fotballspillere, men i Goa er folk lite imponert over at myndighetene har reist en statue av ham. Portugiseren spiller nå for Manchester United. Foto: Jon Super / AP / NTB
Cristiano Ronaldo er en av verdens mest berømte fotballspillere, men i Goa er folk lite imponert over at myndighetene har reist en statue av ham. Portugiseren spiller nå for Manchester United. Foto: Jon Super / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge lokale myndigheter skal statuen inspirere unge mennesker til å spille fotball. Men i stedet har demonstranter med svarte flagg samlet seg ved den 400 kilo tunge statuen for å vise sin misnøye, meldte det indiske nyhetsbyrået IANS onsdag.

Ikke bare reagerer de på at statuen er av en utenlandsk fotballspiller, og ikke en indisk. At han i tillegg er fra Portugal, har virkelig satt sinnene i kok ettersom portugiserne styrte Goa som en koloni i flere hundre år. Først for 60 år siden forlot de landet.

Selv om India har en befolkning på over 1,3 milliarder, har landet ikke gjort det spesielt bra på fotballbanen. På Fifas siste rankingliste ligger de på 106. plass.

Michael Lobo, en minister i Goa, hevder at demonstrantene først og fremst er folk som hater fotball.

Cricket er den klart mest populære lagidretten i India, men i enkelte områder som ikke var kontrollert av Storbritannia under kolonitiden, er fotball mer populært.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer