Imran Khan beskylder Pakistans statsminister for å ville drepe ham

Pakistans eksstatsminister Imran Khan hevder at landets nåværende statsminister Shehbaz Sharif er en av tre personer som planla å drepe ham.

Politiet pågriper en av tilhengerne til eksstatsminister Imran Khan i Rawalpindi. Det har brutt ut demonstrasjoner etter at Khan ble skutt torsdag. Foto: Mohammad Ramiz / AP / NTB
Politiet pågriper en av tilhengerne til eksstatsminister Imran Khan i Rawalpindi. Det har brutt ut demonstrasjoner etter at Khan ble skutt torsdag. Foto: Mohammad Ramiz / AP / NTB Vis mer
Publisert

Khan ble torsdag skutt i beinet under et valgarrangement. Nå anklager han den sittende statsministeren, innenriksminister Rana Sanaullah og en kommandant i militæret for å stå bak drapsforsøket.

– Disse tre bestemte seg for å drepe meg, sa Khan da han møtte pressen i Lahore fredag.

Khan ble kjørt til sykehus etter at han ble skutt, men skadene var ikke livstruende.

Anklagene mot Sharif ble tidligere fremmet av en av Khans allierte politikere, Asad Umar. De ble da blankt avvist av regjeringen, som kaller anklagene for grunnløse.

Den melder at det er iverksatt en etterforskning, og at mannen som skjøt, sitter i avhør etter å han blitt pågrepet på stedet.

Politiet offentliggjorde torsdag en video av mannen, der han tilsynelatende tilstår ugjerningen og sier at han handlet på egen hånd.

Pakistans tidligere statsminister Imran Khan speaks under en konferanse i Islamabad i april i år. Foto: NTB / AP
Pakistans tidligere statsminister Imran Khan speaks under en konferanse i Islamabad i april i år. Foto: NTB / AP Vis mer

Angrepet fant sted da Imran Khan var på vei til hovedstaden Islamabad i en større kolonne for å protestere mot landets nåværende myndigheter.

Innenriksminister Rana Sanaullah hevder at enkelte politiske elementer i Khans parti forsøker å skape kaos i landet i kjølvannet av angrepet.

Fredag samlet Khans tilhengere seg for å protestere mot angrepet i en rekke byer over hele landet. Enkelte ropte slagord mot militæret og lovet å ta hevn.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer