Ildforbud i Bergen

Det innføres ildforbud i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal fra fredag klokka 12.

Fra fredag 16. juni blir det innført et totalforbud mot åpen ild i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal. Foto: Marit Hommedal / NTB
Fra fredag 16. juni blir det innført et totalforbud mot åpen ild i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Det er knusktørt i Norge, og flere steder er det innført ildforbud.

– Den siste uken har brannvesenet rykket ut til en rekke gress- og lyngbranner i Vestland. Så sent som onsdag 14. juni hadde vi en krevende brann i terrenget i Samnanger kommune, og denne viser tydelig hvor kritisk situasjonen er nå. Derfor ser vi oss nødt til å innføre strengere restriksjoner, sier brannsjef Janicke Larsen i Vest i en pressemelding.

Det blir ikke lov å tenne ild eller grille i offentlig parker og friluftsområder, på tilrettelagte badeplasser eller på kommunenes tilrettelagte bål- og grillplasser. Også sankthansbålet utgår i år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer