Nyhetsbrev fra Sol-redaktøren

Ikke spis denne fisken

Og de ni andre sakene som gikk rett til topps i 2022.

En helt vanlig brunørret er sentral i en av årets mest leste artikler på Sol. Illustrasjonsfoto fra NTB.
En helt vanlig brunørret er sentral i en av årets mest leste artikler på Sol. Illustrasjonsfoto fra NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Sol-leser!

Straks et nytt år! Jeg skal ikke late som at jeg kan spå, men de to tingene som vi vet vil prege nyhetsbildet mest i første del av 2023 handler om privatøkonomien vår, og den spente situasjonen i Europa, drevet av krigen i Ukraina. Det er disse stoffområdene som også har høyest lesertall nå for tida. Mot sommeren vil den politiske debatten bli mer synlig og spissa. Vi forventer en tøff valgkamp før kommune- og fylkestingsvalget til høsten. Privatøkonomi, rentestyring og strømpriser vil få mye oppmerksomhet.

Lenger ned i nyhetsbrevet har jeg en liste over hvilke enkeltartikler som ble mest lest på Sol i 2022.

Vi i Sol-redaksjonen kommer til å være her og levere nyhetene gjennom 2023. Vi har hele oversikten over de viktigste sakene fra alle avisene i Norge. Det får du ikke noe annet sted enn på Sol.

Meld deg på nyhetsbrevet mitt her.

Godt nyttår! Hilsen redaktør Andreas Heen Haaland-Carlsen

Noen av sakene som er verdt å få med seg fra uka vi er inne i:

Tragisk bussulykke

Foto fra ulykken i Fredrikstad: NTB
Foto fra ulykken i Fredrikstad: NTB Vis mer

Bussjåføren Øyvind Sannes Norheim døde etter at to busser kolliderte på Fredrikstadbrua. Den andre sjåføren er hardt skadet.

Nok å gjøre, si

Hvordan har det egentlig vært for brøytebilsjåførene de siste ukene? VG har en fin sak om Lina Scholtz som jobber i Mesta – og som sier at føret i det siste har vært et helvete.

21 ulver overlever vinteren

Illustrasjonsfoto fra Langedrag: NTB
Illustrasjonsfoto fra Langedrag: NTB Vis mer

Det blir ikke ulvejakt i januar. Oslo tingrett ga Noah, Verdens naturfond og Foreningen vår rovdyr medhold i stans i jakta fordi saken om jakt i ulvesonen skal opp i Høyesterett til våren.

Idiot siktet for menneskehandel

Dette bildet viser Andrew Tate som ble tatt av politiet i går. Foto: NTB
Dette bildet viser Andrew Tate som ble tatt av politiet i går. Foto: NTB Vis mer

Andrew Tate omtales som et internettfenomen i flere av artiklene som omtaler ham denne uka. La oss heller kalle ham for en idiot. Kickbokseren som ble voldsomt populær på diverse sosiale medieplattformer (som han nå er kastet ut av) ble kontroversiell på grunn av ganske ekstreme kvinnefiendtlige holdninger.

Denne uka ble han arrestert i Romania, siktet for voldtekt og menneskehandel. Han nekter for alt.

Denne uka var han også i en krangel med Gretha Thunberg. De to sendte nedlatende meldinger til hverandre i all offentlighet. Det spekuleres i om en pizzaeske i en av disse meldingene skal ha avslørt hvor Tate befant seg. Han ble arrestert kort tid etterpå.

Døde etter slagsmål, men døde ikke av volden

En tekniker fra politiet ved stedet der en mann torsdag morgen ble funnet død utendørs i Drammen sentrum. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
En tekniker fra politiet ved stedet der en mann torsdag morgen ble funnet død utendørs i Drammen sentrum. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB Vis mer

En mann ble funnet død i en bakgård i Drammen denne uka. Mannens identitet var ukjent, men politiet sier i dag at de har en formening om hvem mannen er. En annen mann er arrestert i saken. Han er siktet for kroppskrenkelse – altså ikke for drap. I dag ble det kjent at mannen ikke døde av volden han hadde vært utsatt for. Mer om saken i Drammens Tidende.

Shabana Rehman er død

Shabana Rehman har gått bort. Foto: Espen Solli / Se og Hør
Shabana Rehman har gått bort. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Hun ble 46 år gammel. Hun har vært debattant, komiker og en kritisk stemme i møtet mellom pakistansk og norsk kultur. Hun viste rumpa, og familierestauranten ble beskutt. Hun kyssa kulturminister Valgerd Svarstad Haugland. Hun deltok i ytringsfrihetskommisjonen og stilte som deltaker på Farmen.

Jeg humrer godt når jeg tenker på da hun i 2004 løftet mulla Krekar, og hvor sur mullaen ble etterpå. Vi satt og måpte. Det var et nydelig øyeblikk.

Flere har skrevet minneord. Her er minneordene som er skrevet av Danby Choi i Subjekt.

Lege dømt for voldtekt

En fastlege er dømt til fengsel i fem og et halvt år for å ha dopet ned og voldtatt en pasient. Han må i tillegg betale offeret en erstatning, og får aldri jobbe som lege igjen.

Kjappe trekk

VM i lynsjakk avgjøres i dag. Magnus Carlsen er med, men i skrivende stund er det ikke han som leder. Følg med på Nettavisens sjakkside.

Her er en liste over de ti mest leste sakene på Sol i år:

Tix burde ikke fått lov til å snakke på TV, ifølge ham selv. Her fra Allsang på grensen i sommer. Foto: Thomas Andersen / TV 2 (via NTB)
Tix burde ikke fått lov til å snakke på TV, ifølge ham selv. Her fra Allsang på grensen i sommer. Foto: Thomas Andersen / TV 2 (via NTB) Vis mer

1. Lommelegen: Så raskt viser hurtigtesten positiv strek. Det var dette absolutt alle lurte på i februar.

2. Nettavisen: Tix sier at han ikke burde fått lov til å prate på TV. Altså: Først utlevere seg selv på Lindmo, og så klage over at han fikk lov til det etterpå. Voksent.

3. FriFagbevegelse: Dette er den vanligste månedslønna i Norge. Da er det bare å klikke seg inn og sammenlikne med sin egen lønningsslipp.

4. Nettavisen igjen: Jahn Håkon fikk regning på 430 kroner for å hjelpe livløs nabo. Altså, han ble sendt til legevakten for sjekk, og det koster 430 kroner. Litt sånn heia Norge-sak.

5. Se og Hør: Bryter tausheten om Antonsen-bråket. Harald Eia og Tore Sagen sier de feiga ut da kompisen klikka og ble rasist i fylla.

6. TV 2: Funkyfam fikk feriedrømmen ødelagt. Saken handler om at moren til Funkygine ikke kom seg til Kreta som planlagt, fordi flyet ikke gikk. Ok.

7. NRK: Kenneth fikk elektrisk støt i jacuzzi. Gufne greier. Ta en elkontroll hjemme, folkens!

8. TV 2 Hjelper Deg: Rubi (31) fortviler: – Han filte og filte. Saken avdekker skikkelig dårlig tannlegearbeid og har de verste før- og etterbildene vi har sett på en stund.

9. DinSide Dagbladet: Går glipp av tusenvis. Saken handler om at mange flere kunne fått bostøtte, men de må søke om det.

10. Vi.no: Ikke spis denne fisken. Stor kveite (over 100 kilo), gjedde og abbor over 25 centimeter eller ørret og røye over kiloen kan inneholde miljøgifter. Vi bør forresten også droppe fisk og skalldyr fra forurensede havner, fjorder og innsjøer. Ganske trist.

Og du: Heng med oss på Sol i 2023! Da får du hele nyhetsbildet gratis og samlet på ett sted. Hilsen sjefredaktør Andreas Heen Haaland-Carlsen :-)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer