- Ikke noe særlig til kamerat

Reaksjonene etter at Northug-tiltalen ble klar, er mange og sterke.

(upublisert) Opprettet
Kommentator Esten O. Sæther i Dagbladet mener Petter Northug har fått et troverdighetsproblem etter at tiltalebeslutningen ble kjent tirsdag. Tre ganger pekte Northug på kameraten som den skyldige. - Da er du vel egentlig ikke lenger noe særlig til kamerat, skriver Sæther.

- Holder ikke med VM-gull

Kommentatoren mener videre at Northugs feiltrinn ikke kan gjøres godt igjen med medaljer i skisporet. - Etter en serie slike løgner, holder det ikke lenger med VM-gull i Falun. Den medaljen måler bare farten i sporet, og det er ikke den vi tviler på. Petter Northug er formidabel skiløper, men denne gangen vil vi mye heller se ham som en fin kompis igjen. Les hele kommentaren, Skikonge på prøve, i Dagbladet.

- Har gjort alt det gale man kan gjøre

VG har snakket med omdømmeekspert Trond Blindheim. - Han kjørte med høy promille. Han stakk av fra åstedet. Han avga falsk forklaring på toppen av det hele. Omdømmemessig er ikke dette bra i det hele tatt. Det har blitt mye rundt Northug - han har gjort alt det gale man kan gjøre, sier han til avisen. På spørsmål om «merkenavnet» Northug er svekket, svarer Blindheim: - Det som er underlig her er at merkenavnet hans nå har blitt enda mer interessant. Han må reise seg igjen, og den eneste måten er å ta gull. Da vil han komme tilbake sterkere enn noensinne Les hele saken i VG. 

- Et sted går det en grense

Kommentator Kjetil Kroksæter i Adresseavisen mener Northugs løgn er svært uheldig for skistjernen fra Mosvik. - Nå blir både lovens og folkets dom strengere. - Evnen til å tilgi er stor, særlig når man har med en folkekjær person som Petter Northug. Men et sted går det en grense. Den grensen ble tøyet langt da detaljene fra villmannskjøringen og tiltalen kom opp, skriver Kroksæter. Les hele kommentaren i Adressa. Hva mener du? Har Northug mistet troverdigheten? Si din mening i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.