- Ikke interessant å snakke med Putin

Etter invasjonen av Ukraina er det ikke interessant å snakke om fred med Russlands president Vladimir Putin, sier landets president Volodymyr Zelenskyj.

I et intervju med britiske Sky News sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at han ikke er interessert i fredssamtaler med Russlands president. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
I et intervju med britiske Sky News sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at han ikke er interessert i fredssamtaler med Russlands president. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det er ikke interessant for meg. Ikke interessert i å møtes, ikke i å snakke sammen. Jeg skjønner egentlig hvem som fatter beslutninger i Russland, sier presidenten i et intervju med Sky News.

Videre kaller Zelenskyj den russiske presidenten for et «null».

Han tror ikke at fredssamtaler vil løse konflikten og sier at det ukrainske folket er hans viktigste prioritet. Konflikten løser seg når Russland trekker seg ut av Ukraina, sier presidenten.

– Jeg vil ikke kjempe på russisk territorium. Jeg vil bare at de skal stanse krigen så fort som mulig og forlate landet så fort som mulig, sier Zelenskyj.

– Hvis de forlater landet vårt vil krigen være over, legger han til.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer