Vis mer

- Ikke bruk mobilen i påsketrafikken

Det er alltid flere trafikkulykker på utfartsdagene enn i resten av påsken. Ta det rolig og legg bort mobilen, råder Storebrand.

(upublisert) Opprettet


– Jeg ser altfor ofte sjåfører som fikler med mobiltelefonen i trafikken, selv i relativt høye hastigheter. Noen få sekunders uoppmerksomhet kan få store konsekvenser, sier Petter Berg, fagsjef for Motor i Storebrand, som minner om at det er forbudt å bruke mobilen når man kjører bil.


I fjor ble det registrert ett dødsfall i påsketrafikken, mot fem året før. Av materielle skader var det totalt 7.900 skader i trafikken, noe som er en marginal økning fra 2014. Av disse var 2.294 eneulykker, ifølge tall fra Finans Norges trafikkskadestatistikk.


I januar og februar i år mistet 23 personer livet i trafikken. Det er ti flere enn i samme periode i fjor, viser tall fra Trygg Trafikk. (©NTB)Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.