Ikea-skytingen: Tiltalte nekter straffskyld for drapsforsøk

44-åringen som er tiltalt for tre drapsforsøk etter skytingen på parkeringsplassen ved Ikea på Furuset i Oslo i februar, nektet straffskyld i retten.

Mannen som er tiltalt for tre drapsforsøk etter skytingen på parkeringsplassen utenfor Ikea på Furuset i februar, nekter straffskyld. Foto: Annika Byrde / NTB
Mannen som er tiltalt for tre drapsforsøk etter skytingen på parkeringsplassen utenfor Ikea på Furuset i februar, nekter straffskyld. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Mandag morgen startet rettssaken mot mannen i Oslo tingrett.

På spørsmål fra rettens administrator Ragnar Lindefjeld om han erkjenner straffskyld etter tiltalen, svarte mannen nei, melder Dagbladet.

Den tiltalte 44-åringen erkjenner imidlertid skyld for kroppsskade og brudd på våpenloven.

Ifølge tiltalen skal mannen ha avfyrt tre skudd «mot eller nær» en Tesla personbil. I bilen satt det tre menn. Ingen av dem ble truffet av skuddene, men tiltalte må likevel svare for tre drapsforsøk.

Skytingen fant sted på parkeringsplassen ved Ikea på Furuset i Oslo noen minutter etter klokken 20 tirsdag 21. februar i år.

Kun én av de tre fornærmede i saken fikk skader i hendelsen – han ble truffet av metallfragmenter i en fot.

Politiet beslagla etter skytingen en automatrifle av den tsjekkiskproduserte typen CZ, som påtalemyndigheten mener at kan knyttes til tiltalte.

44-åringen er også tiltalt for grov ulovlig bevæpning på offentlig sted og for grovt brudd på straffeloven og våpenloven ved å ha anskaffet våpenet uten tillatelse fra politiet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer