Ikea-skytingen: Mann tiltalt for drapsforsøk

En mann i 40-årene er tiltalt for drapsforsøk mot tre menn etter en skyteepisode på Ikea i Oslo i februar.

En mann i 40-årene skjøt mot tre andre menn utenfor Ikea på Furuset i Oslo i februar. Nå er han tiltalt for drapsforsøk. Arkivfoto: Annika Byrde / NTB
En mann i 40-årene skjøt mot tre andre menn utenfor Ikea på Furuset i Oslo i februar. Nå er han tiltalt for drapsforsøk. Arkivfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Skytingen skjedde rett utenfor Ikea på Furuset i Oslo 21. februar i år.

Den tiltalte mannen skal ha avfyrt minst tre skudd med en automatrifle utenfor Ikea, heter det i tiltalen fra Statsadvokatene i Oslo.

Skuddene skal ha blitt rettet mot tre menn som oppholdt seg bak en bil. Drapsforsøket mislyktes da den ene personen kun ble truffet av metallfragmenter i foten og ikke ble påført livstruende skader. De to andre ble ikke truffet, skriver Avisa Oslo.

Mannen i 40-årene er også tiltalt for grovt lovbrudd ved å ha anskaffet våpenet uten tillatelse fra politiet samt for å ha hatt det med seg på offentlig sted.

Han må møte i Oslo tingrett neste måned.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer