Ikea kutter utbetaling for uvaksinerte som må sitte i isolasjon

Ikea har besluttet å kutte i sykelønna til britiske uvaksinerte ansatte som må være i isolasjon etter å ha blitt testet positivt for coronaviruset.

Ikea vil redusere utbetaling til uvaksinerte ansatte i Storbritannia hvis de blir coronasmittet og må sitte i isolasjon. Foto: Lise Åserud / NTB
Ikea vil redusere utbetaling til uvaksinerte ansatte i Storbritannia hvis de blir coronasmittet og må sitte i isolasjon. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som er vaksinerte, og må holde seg hjemme etter å ha blitt smittet, vil få utbetalt full sykelønn, mens uvaksinerte kolleger i samme situasjon vil få redusert utbetaling.

Møbelselskapet sier dette blir innført ved utsalget i Wessex Water og andre store varehus i Storbritannia. Selskapet mener det er riktig beslutning på dette tidspunktet i pandemien. Selskaper verden rundt opplever høyt sykefravær som knytter seg til koronasmitte.

– Vi har forståelse for at dette er et følsomt tema, og alle forhold vil bli vurdert fra sak til sak. Hvis noen er i tvil om sin egen situasjon, bør de snakke med sin leder, het det i en kunngjøring fra Ikea.

(©NTB)

KALDT: Karsten Warholm delte nylig en video av en treningsøkt som har vekket oppsikt rundt om i verden. Video: Karsten Warholm / Rødt Kort / Klaus Fjellro. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer