Ikea kutter utbetaling for uvaksinerte som må sitte i isolasjon

Ikea har besluttet å kutte i sykelønna til britiske uvaksinerte ansatte som må være i isolasjon etter å ha blitt testet positivt for coronaviruset.

Ikea vil redusere utbetaling til uvaksinerte ansatte i Storbritannia hvis de blir coronasmittet og må sitte i isolasjon. Foto: Lise Åserud / NTB
Ikea vil redusere utbetaling til uvaksinerte ansatte i Storbritannia hvis de blir coronasmittet og må sitte i isolasjon. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som er vaksinerte, og må holde seg hjemme etter å ha blitt smittet, vil få utbetalt full sykelønn, mens uvaksinerte kolleger i samme situasjon vil få redusert utbetaling.

Møbelselskapet sier dette blir innført ved utsalget i Wessex Water og andre store varehus i Storbritannia. Selskapet mener det er riktig beslutning på dette tidspunktet i pandemien. Selskaper verden rundt opplever høyt sykefravær som knytter seg til koronasmitte.

– Vi har forståelse for at dette er et følsomt tema, og alle forhold vil bli vurdert fra sak til sak. Hvis noen er i tvil om sin egen situasjon, bør de snakke med sin leder, het det i en kunngjøring fra Ikea.

(©NTB)

KALDT: Karsten Warholm delte nylig en video av en treningsøkt som har vekket oppsikt rundt om i verden. Video: Karsten Warholm / Rødt Kort / Klaus Fjellro. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer