If tilbakekaller 17.400 mobilladere

Forsikringsselskapet If og leverandøren BSP tilbakekaller 17.400 tidsstyrte mobilladere etter at det er oppdaget komponentsvikt og kortslutning i seks ladere.

Forsikringsselskapet If og leverandøren BSP AS tilbakekaller 17.400 tidsstyrte mobilladere etter at det er oppdaget komponentsvikt og kortslutning i seks ladere. Foto: If / NTB
Forsikringsselskapet If og leverandøren BSP AS tilbakekaller 17.400 tidsstyrte mobilladere etter at det er oppdaget komponentsvikt og kortslutning i seks ladere. Foto: If / NTB Vis mer
Publisert

– Vi trekker laderne tilbake av sikkerhetshensyn. Batteri- og ladesikkerhet er noe som opptar oss, og vi ønsker ikke at kundene våre skal bruke en mobillader hvor det har vært tilfeller av kortslutning og komponentsvikt, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

De seks laderne sluttet å virke, men disse hendelsene har ikke ført til skader utover ødelagte komponenter inni USB-laderne. Salg og distribusjon ble umiddelbart stanset da If fikk kjennskap til hendelsene, skriver If.

Laderne som trekkes tilbake, har en tidsstyringsknapp og blå If-logo. De som har slike ladere, blir kontaktet på epost.

– Det er selvsagt for oss å trekke tilbake en lader hvor det er oppdaget slik svikt. Derfor må laderen ikke brukes. Den må kasseres. Ved de seks hendelsene har det vært snakk om at laderen har kortsluttet og sluttet å virke, uten at det har blitt skader utenfor selve laderen, sier Clementz.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer