Idrettstrener dømt til fengsel for seksuell omgang med barn

En mann i 40-årene er dømt til 20 måneders fengsel for seksuelle handlinger mot mindreårige jenter. Mannen var idrettstrener for de fornærmede i Bergen.

En idrettstrener er dømt til 20 måneders fengsel for seksuelle handlinger mot mindreårige jenter. Foto: Bjørnar Morønning / NTB
En idrettstrener er dømt til 20 måneders fengsel for seksuelle handlinger mot mindreårige jenter. Foto: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer
Publisert

Dommen på ett år og åtte måneder i fengsel er i samsvar med aktors påstand i retten, skriver Bergensavisen.

Mannens forsvarer Kai-Inge Gavle varsler at dommen ankes.

– Tiltalte er svært skuffet over at retten ikke finner noen av hans forklaringer troverdige. Hans oppfattelse er at troverdigheten er svekket fordi han har erkjent flere brudd på idrettens retningslinjer, noe som nå har medført at retten tror på de fornærmedes forklaringer opp mot tiltalen, sier Gavle.

Treneren var blant annet tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 14 år i 2001, samt foretatt seksuell handling med et annet barn under 16 år i 2021.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer