NTB ERFARER:

Idrettsforbundet strammer inn reglene for strømming av ungdomsidrett

Styret i NIF skjerper mulighetene for å strømme idrett med barn og unge, men legger fortsatt opp til strømming på «høyt nivå» i aldersgruppen ned til 13 år.

Illustrasjonsbilde av et kamera fra strømmeplattformen MyGame i Askerhallen. Foto: Annika Byrde / NTB
Illustrasjonsbilde av et kamera fra strømmeplattformen MyGame i Askerhallen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det vedtok idrettsstyret i et møte mandag kveld, etter det NTB får opplyst. Styret behandlet saken etter at det såkalte strømmeutvalget la fram sin rapport, der et flertall anbefalte strømming av breddearrangementer fra 15-årsklassen og oppover.

Vedtaket er en innstramming av retningslinjene som idrettsstyret landet på sommeren 2022, men fremdeles er det mange unntak som gir åpning for strømming av barn helt ned til 13 år. 13-åringer kan delta i 15-årsklassen i norsk idrett.

NIF ønsker først og fremst at strømming av idrett i aldersklassene 15 til 18 år skal gjelde arrangementer på høyt nivå og med allmenn interesse. De enkelte særforbundene skal definere hva som defineres som "høyt nivå", ifølge NTBs opplysninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer