IDF: To mislykkede drapsforsøk på Hamas-leder

Det israelske forsvaret (IDF) sier de har forsøkt å drepe Hamas' militære leder uten å lykkes. Hamas kaller påstanden for «psykologisk krigføring».

En israelsk artilleristilling skyter mot mål på Gazastripen. Foto: AP / NTB
En israelsk artilleristilling skyter mot mål på Gazastripen. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en uttalelse onsdag sier IDF at de to ganger har forsøkt å ta livet av Muhammad Deif, som er øverste leder for Hamas-bevegelsens militære styrke, siden den blodige konflikten eskalerte for halvannen uke siden, men at han unnslapp uskadd begge gangene, skriver Times of Israel.

Minst sju andre Hamas-topper har også vært mål for IDF. Noen av dem har blitt såret, men alle har overlevd. heter det i uttalelsen fra IDF.

Fakta om siste ukes opptrapping mellom Israel og palestinerne

  • Konflikten skjøt fart mandag 10. mai da Hamas ga Israel frist til klokken 18 med å trekke tilbake sikkerhetsstyrker fra området ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.
  • Hamas avfyrte sju raketter mot Jerusalem da fristen utløp. Israel svarte med luftangrep mot mål på Gazastripen.
  • Siden har Hamas og andre militante grupper på Gazastripen trappet opp rakettangrepene mot Israel, mens Israel har trappet opp luftangrepene mot Gazastripen.
  • FNs sikkerhetsråd har hatt fire møter om konflikten, uten å komme til enighet om felles uttalelse eller resolusjon.
  • 219 palestinere er drept på Gazastripen, 61 av dem barn og 36 kvinner, og over 1.140 palestinere er blitt såret, ifølge tall fra palestinske myndigheter onsdag.
  • Tolv personer er drept i Israel, blant dem en ung gutt og en soldat, i rakettangrep fra Gazastripen, ifølge tall fra israelske myndigheter.

(Kilder: TT-AFP-NTB)

Kilder i Hamas' militære ving benekter påstanden og kaller den for «psykologisk krigføring».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer