IAEA har mistet kontakt med Europas største atomkraftverk

FNs atomenergibyrå IAEA har mistet kontakten med systemene som lar byrået overvåke atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina.

De ukrainske atommyndighetene Energoatom har gitt ut dette bildet som viser en brann i en bygning ved atomkraftverket i Zaporizjzja etter at anlegget ble angrepet av russiske styrker forrige fredag. Foto: Energoatom via AP / NTB
De ukrainske atommyndighetene Energoatom har gitt ut dette bildet som viser en brann i en bygning ved atomkraftverket i Zaporizjzja etter at anlegget ble angrepet av russiske styrker forrige fredag. Foto: Energoatom via AP / NTB Vis mer
Publisert

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) mistet kontakten med anlegget onsdag, dagen etter at IAEA mistet kontakten med det nedlagte atomkraftverket i Tsjernobyl, melder BBC.

Begge anleggene er under kontroll av russiske styrker, men driftes ennå av ukrainske ansatte.

IAEAs leder Rafael Grossi sier at han er «bekymret over den plutselige stansen i dataoverføring» fra de to anleggene.

Han legger til at årsaken til at kontakten er kuttet, ikke er klar.

Europas største atomkraftverk i Zaporizjzja ble tatt av russiske styrker i forrige uke etter kamper mot ukrainske soldater.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer