I gang med tredje vaksinedose på Ahus

Pasienter som går på immundempende medisiner, tilbys nå en tredje vaksinedose som en del av Nor-Vac-studien ved Ahus.

Ansatt ved Ahus trekker opp en dose med Moderna-vaksine på Vaksinasjonspoliklinikken ved Bedriftshelsetjenesten på Ahus. Foto: Heiko Junge / NTB
Ansatt ved Ahus trekker opp en dose med Moderna-vaksine på Vaksinasjonspoliklinikken ved Bedriftshelsetjenesten på Ahus. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Vaksinene vil bli satt onsdag og torsdag denne uken, opplyser kommunikasjonsavdelingen ved Ahus til Dagens Medisin.

Studien undersøker den immunologiske responsen etter vaksinering mot koronaviruset hos pasienter som går på immundempende behandling. Hos enkelte pasienter som bruker immundempende medisiner, er det blitt påvist svak eller manglende antistoff-respons etter to doser vaksine mot covid-19.

– Vi vet fra tidligere studier av andre vaksiner at personer som går på immundempende behandling, kan ha dårligere vaksinerespons. Derfor undersøker vi nå nærmere om disse pasientene kan ha redusert beskyttelse av vaksine mot covid-19 sykdom også, sier leder for studien på Ahus, overlege Kristin Kaasen Jørgensen, i en pressemelding fra Ahus.

Studien undersøker antistoffnivå mot SARS-CoV-2, i tillegg til sykdomsdata og medisinbruk.

– Så langt har studien vist at de aller fleste pasientene har god effekt av vaksinen. Hos mellom 10 og 15 prosent av pasientene ser vi imidlertid at effekten dessverre ikke er god nok. Disse tilbys en tredje vaksinedose, forteller Kaasen Jørgensen.

Resultatene av de første analysene i studien vil foreligge i løpet av høsten 2021.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer