Genéve

I en av verdens dyreste byer står folk i kø for å få gratis mat

I en av verdens dyreste byer, sveitsiske Genève, står folk i kø for å få utdelt gratis mat. Coronakrisen har satt søkelys på byens vanligvis usynlige fattige.

Folk står i kø for å få utdelt gratis mat i Genève i Sveits. Koronakrisen har ført til en svært vanskelig situasjon for byens vanligvis usynlige fattige. Foto: AP / NTB scanpix
Folk står i kø for å få utdelt gratis mat i Genève i Sveits. Koronakrisen har ført til en svært vanskelig situasjon for byens vanligvis usynlige fattige. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I byen, som mest forbindes med luksus, dyre klokker, banker og fancy butikker, ble det lørdag morgen arrangert utdeling av mat til trengende mennesker.

Allerede klokka 5 om morgenen stilte de første seg i kø utenfor ishockeyhallen der matutdelingen skulle foregå. Fire timer senere, med folk på to meters avstand fra hverandre, strakte køen seg 1,5 kilometer.

Hjelpeorganisasjonen Caravane de Solidarité, som sto for utdelingen, sier minst 2.000 mennesker hadde kommet. Det var sjette gang organisasjonen delte ut gratis mat siden coronapandemien startet, og hver gang har det kommet flere og flere folk, sier en talskvinne.

Ifølge sveitsiske myndigheter lever om lag 8 prosent. eller 660.000 av innbyggerne i Sveits i fattigdom.

– Vi trenger mat, sier 64 år gamle Silvia Mango fra Filippinene.

– Alt er blitt så mye vanskeligere etter at koronakrisen begynte, sier hun.

Sveits var raskt ute med å stenge ned landet da utbruddet startet. Butikker, restauranter og andre små og store bedrifter stengte. Det fikk konsekvenser for mange.

– Vi vet at denne befolkningen eksisterer. Men det er forbausende å se så fort de blir sårbare av denne krisen, sier Isabelle Widmer, som leder Genèves kriseberedskap.

Sveits med sine 8,5 millioner innbyggere har så langt registrert drøyt 30.000 smittetilfeller og 1.830 dødsfall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer