Vis mer

I dag starter Monika-saken

Den 34 år gamle litaueren som er tiltalt for å ha drept Monika Sviglinskaja (8) skal forklare seg i retten.

(upublisert) Opprettet

Den 34 år gamle litaueren som er tiltalt for å ha drept Monika Sviglinskaja (8) på Sotra under særdeles skjerpende omstendigheter, forklarer seg mandag for Nordhordland tingrett.


Forklaringen hans starter etter at dommeren har lest opp tiltalen og advokatene har holdt sine innledningsforedrag.


Mannen, som var samboeren til Monikas mor kort tid før åtteåringen ble funnet død i 2011, har hele tiden nektet straffskyld.


– Jeg har ingen tro på at hun tok livet sitt. Det er noen som har drept henne, men det var ikke meg, har han sagt til VG.


Dødsfallet ble først henlagt som selvmord, men to og et halvt år senere gjenopptok Hordaland politidistrikt etterforskning av saken. Kristina Sviglinskajas tidligere samboer ble pågrepet i oktober 2014, siktet for å ha drept åtteåringen.


Politidistriktet har krass kritikk for sin behandling av saken, og ble i fjor ilagt en bot på 100.000 kroner for grov uforstand i tjenesten.


Det er satt av fire uker til saken.(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.