I dag spises 200 millioner kalkuner i USA

Høsttakkefesten er i gang i USA, og millioner av amerikanere har lagt ut på reisefot for å treffe familie og spise store mengder kalkun og tilbehør.

Kalkunen Liberty skjønner neppe at president Joe Biden (t.h.) har gitt den lov til å leve ut sine dager i fred og fordragelighet. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Kalkunen Liberty skjønner neppe at president Joe Biden (t.h.) har gitt den lov til å leve ut sine dager i fred og fordragelighet. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

2,7 millioner amerikanere satte seg på et fly onsdag, ifølge nyhetsbyrået AP. Bilistforeningen AAA anslår at 49 millioner skal sette seg bak rattet og kjøre minst 80 kilometer for å treffe familie under høytiden. Uvanlig tidlig snøvær og en eksplosjon ved grensen til Canada i Niagara Falls ser ikke ut til å ha lagt en demper på reisevirksomheten. Mange amerikanere velger også å legge de bitre politiske skillelinjene i landet til side for å samles med familie.

Så er også høsttakkefesten en av årets største høytider i landet. Det anslås at rundt 200 millioner kalkuner blir spist i forbindelse med feiringen. Mandag gjennomførte president Joe Biden den tradisjonsrike kalkunbenådingen, slik at i alle fall to av fuglene slipper unna middagsbordet.

Torsdag formiddag lokal tid går også Macy's-paraden av stabelen i New York. Ballonger og annet utstyr gjøres klart, og det knyttes alltid spenning til hvilke karakterer fra amerikansk populærkultur som skal gjøre sin debut i år. Millioner ser TV-sendingen fra paraden hvert år, i tillegg til lignende parader i andre byer. Senere på dagen, etter at middagen er fortært, ser mange også på amerikansk fotball.

(©NTB)