I dag kan det bli kaos

Rekordmange passasjerer er ventet til Oslo Lufthavn.

Store deler av landet har høstferie fra mandag, men mange griper sjansen og reiser allerede i dag. Det merkes på flyplassene. Særlig på Oslo Lufthavn Gardermoen er det folksom i dag. Ifølge Dinside, forventer flyplassen å sette ny passasjerrekord med opp mot 93.000 reisende. Du bør med andre ord beregne ekstra god tid, dersom du skal ut og reise i dag.
- Man bør også ta hensyn til om det er gater det er lenger å gå til og at det er flere som skal ut og reise. Det er flere som reiser med bagasje i høstferien, enn vanlig i ukedagene - og da tar det lenger tid med innsjekking, sier Lasse A. Vangstein, ved Oslo Lufthavn, til Dinside. Størst trykk er det på morgenen og mellom 14.30 og 17.30 på ettermiddagen. Men det vil være et jevnt trykk hele dagen, skriver Dinside.

Slik sparer du tid

Det er flere ting du kan gjøre for å komme deg igjennom innsjekk og sikkerhetskontrollen på kortest mulig tid. Har du ikke mulighet til å styre unna den verste rushtiden, bør du passe på å velge riktig kø. Det høres kanskje selvsagt ut, men det kan spare deg mye tid. Selvbetjente innsjekkingsskranker er den enkleste og raskeste måten å sjekke inn på. De har derimot blitt populære, så forsikre deg om at køen ikke er for lang. Tar du Flytoget, kan du sjekke inn både på Oslo S eller Drammen stasjon. Når du endelig har kommet deg igjennom innsjekk, er det sikkerhetskontrollen som står for tur. Med visse billetter har du tilgang til Fast track. Som navnet tilsier blir du sluset kjappere igjennom sikkerhetskontrollen. Er det ikke inkludert i billetten, er det mulig å kjøpe som et tillegg. Dersom køen lang, kan dette spare deg mye tid.

Se opp for disse datoene

Det er ikke bare i dag det er forventet en stor strøm av reisende på Oslo Lufthavn. Mange venter med utreisen til søndag, og de fleste skal hjem igjen også. Derfor blir det trolig folksom på flyplassen både 28. september, 3. oktober og 5. oktober. Alle tre dagene er det forventet mellom 80.000 og 90.000 reisende. Kommende uke er det Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vest-Agder, Vestfold og Østfold som har høstferie. Deretter er det resten av landet som står for tur.

Forhatt gate

Ikke alle gater er like populære på Oslo Lufthavn. Gate 19 ligger en lite stykke unna de øvrige gatene, noe som har ført til at mange har lagt sitt hat på den. Gaten har til og med fått en egen hatgruppe på Facebook. Særlig nordlendinger og vestlendinger, må visstnok benytte seg av den omstridte gaten oftere enn andre. Har du en trøblete forhold til gate 19, kan du trøste deg med at den kun er i midlertidig løsning mens Oslo Lufthavn pusses opp. Nå ser du kanskje hvorfor mange hater gate 19? (FOTO: OSLO LUFTHAVN)Nå ser du kanskje hvorfor mange hater gate 19? (FOTO: OSLO LUFTHAVN)