I dag blir det avgjort om DNB får kjøpe Sbanken

Konkurransetilsynet har siden april vurdert om de skal stoppe DNBs oppkjøp av konkurrenten Sbanken. Torsdag offentliggjør tilsynet hva de har landet på.

Torsdag kommer Konkurransetilsynet med sin dom over DNBs oppkjøp av Sbanken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Torsdag kommer Konkurransetilsynet med sin dom over DNBs oppkjøp av Sbanken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Det var i april det ble kjent at DNB vil kjøpe Sbanken. I juni ble det kjent at DNB hadde sikret seg 90,9 prosent av aksjene i banken til 108,85 kroner per aksje og dermed var i posisjon til å tvangsinnløse de resterende aksjene.

Konkurransetilsynet varslet 24. juni at det kan bli aktuelt å stanse oppkjøpet, og banken gjentok varselet 26. august. Grunnen er at tilsynet har vært bekymret for at DNBs kjøp av Sbanken vil kunne føre til svekket konkurranse og dårligere betingelser for bankkunder som ønsker å spare i fond.

Konkurransetilsynet hadde opprinnelig frist til 7. oktober med å fatte en avgjørelse, men samme dag ble det kjent at de utsatte avgjørelsen til 28. oktober. De skal da bestemme seg for om oppkjøpet godkjennes, om det blir på vilkår av avhjelpende tiltak, eller om oppkjøpet forbys.

Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet sa 7. oktober at selskapene i alle oppkjøpssaker har anledning til å komme med forslag til tiltak som kan fjerne tilsynets bekymringer for svekket konkurranse.

– Denne muligheten har DNB nå valgt å benytte seg av. Tilsynet vil nå gjøre en vurdering av de foreslåtte tiltakene, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer