Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) vil for første gang på mange år ikke gå med bøsse under årets TV-aksjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) vil for første gang på mange år ikke gå med bøsse under årets TV-aksjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

I år vil han ikke være bøssebærer for TV-aksjonen

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) vil for første gang på mange år ikke gå med bøsse under årets TV-aksjon.

Publisert

At miljøorganisasjonen WWF får inntektene fra årets TV-aksjon har fått bønder og jegere til å rase. Nå kan organisasjonen møte mange stengte dører i landbruksområdene i Rogaland søndag 18. oktober.

Senterpartiets Geir Pollestad sier til Stavanger Aftenblad at han støtter formålet, som er å bli kvitt plast i havet, men han sliter med holdningen til noen av lederne i WWF.

– De klarer rett og slett ikke å forstå hvordan det er for folk å leve i områder med rovdyr.

Generalsekretær Karoline Andaur i WWF sier hun forstår at rovdyrsaken er krevende for mange.

– Vi vet at det er noen miljøer som ikke ønsker å gi til TV-aksjonen i år, og det må vi bare respektere. Det er frivillig å være med på den nasjonale dugnaden, sier hun.

– Når det er sagt, synes jeg det er veldig leit at rovdyrsaken skal komme i veien for at over 900.000 mennesker får et bedre liv med mindre plastforsøpling.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.