- I alle prøvene vi fikk, har vi funnet kokain

Det er funnet spor av kokain på toalettene til fire av partigruppene i den svenske Riksdagen. Partiene mener narkotikaen kan ha kommet dit med besøkende.

Aftonbladet fant spor av kokain på toalettene til flere av partigruppene i den svenske Riksdagen. Illustrasjonsfoto: Anders Wiklund / TT / NTB
Aftonbladet fant spor av kokain på toalettene til flere av partigruppene i den svenske Riksdagen. Illustrasjonsfoto: Anders Wiklund / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Aftonbladet har testet toalettene når de har besøkt kontorene til åtte av partiene i Riksdagen – alle unntatt Moderaterna – i forbindelse med intervjuer.

Avisen har brukt såkalte kokainservietter, som skifter farge ved kontakt med kokain. Ved utslag ble serviettene sendt inn for nærmere analyse.

– I alle prøvene vi fikk, har vi funnet kokain, sier kjemiker og forsker Anders Helander ved Karolinska Institutet, som har analysert prøvene.

Det ble funnet spor av kokain hos Liberalerna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna og Vänsterpartet. Alle sier de ser alvorlig på saken og er overrasket over funnene. De påpeker også at toalettene kan ha blitt brukt av personer som har besøkt partikontorene.

– Våre 28 toaletter er tilgjengelige for alle som trenger dem, blant annet journalister, administrativt ansatte og andre besøkende, sier Sverigedemokraternas kontorsjef Erik Kristow til avisen.