Hyttebrann

Hyttebrann spredt seg i Bømlo – øybeboere evakuert

Brannvesenet har kontroll på brannen som søndag ettermiddag startet i en hytte på Bømlo. Beboere på østsiden av øya ble evakuert etter at brannen spredte seg.

Publisert
Sist oppdatert

Brannvesenet har kontroll på brannen som søndag ettermiddag startet i en hytte på Bømlo. Beboere på østsiden av øya ble evakuert etter at brannen spredte seg.

– De evakuerte er nå i ferd med å bli sendt hjem. Vi oppretter straffesak på brannen, opplyser politiet ved 20.30-tiden.

En time tidligere opplyste politiet at det begynner å bli kontroll på brannen.

Brannen starten i en hytte, som raskt ble overtent. Politiet fant kort tid etter at det ikke befant seg noen inne i hytta, men brannen spredte seg etter hvert videre til vegetasjonen på østsiden av hytta.

– Nå har vi evakuert rundt 30 personer til en kai på østsiden av øya. I tillegg er det noen som har kjørt bort fra hyttene sine, sier operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørvest politidistrikt til NTB ved 19-tiden.

Fem personer har vært eksponert for røyk. Én av dem ble sendt til legevakten, mens de fire andre ble ivaretatt av helsepersonell på stedet.

For å få kontroll på brannen, bad brannvesenet om bistand av et skogbrannhelikopter. I tillegg ble Sivilforsvaret spurt om å bistå i slukningsarbeidet. Ved 19.30-tiden meldte politiet at brannhelikoptrene har returnert.

Brannvesenet bad nødetatene om å holde en sikkerhetsavstand på om lag hundre meter rundt hytta. Årsaken var at det befant seg en gassbeholder i boden på hytta.

Politiet meldte om brannen like etter klokken 17.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer