Hyllet dronningen fra scenen

Helen Mirren, Daniel Craig og Elton John er blant kulturtoppene som hyller avdøde dronning Elizabeth og sier hun etterlater seg en arv uten like.

Elton John hyllet dronning Elizabeth da han holdt konsert i Toronto i Canada torsdag. Foto: Robert Gillies / AP / NTB.
Elton John hyllet dronning Elizabeth da han holdt konsert i Toronto i Canada torsdag. Foto: Robert Gillies / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Vi sørger over en kvinne som – med eller uten kronen – var et symbol på edelhet, sier Mirren, som har spilt dronning Elizabeth både på film og scene.

James Bond-stjernen Daniel Craig, som spilte inn en scene sammen med dronningen til åpningen av London-OL i 2012, sier hun etterlater seg en «arv uten sidestykke og vil bli dypt savnet».

– Som så mange andre, ble jeg veldig trist av dagens nyhet, og mine tanker går til kongefamilien, til dem hun elsket og til dem som elsket henne, skriver filmstjernen på Instagram.

Elton John skriver på nettet at dronningen har vært en stor del av hans liv «fra barndommen og fram til i dag».

– Det var inspirerende å være i hennes nærvær, og hun ledet landet gjennom noen av våre største – og våre mørkeste – øyeblikk, med eleganse, anstendighet og en ektefølt varme. Jeg vil savne henne inderlig, skriver sangeren og komponisten.

En annen som påpeker at dronningen «alltid har vært der», er Rolling Stones-vokalist Mick Jagger, som minnes at han så høydepunktene fra bryllupet hennes på TV og husker henne «som en vakker ung kvinne til hun ble nasjonens elskede bestemor». Også musikerkollega og Beatles-frontfigur Paul McCartney minnes den døde kongen og har delt et bilde av en ung Elizabeth i sosiale medier.

– Må hun hvile i fred. lenge leve kongen, skriver McCartney.

– Hennes ettermæle vil være minnet om et uselvisk symbol for kjærlighet, forståelse og feiring av medmennesker over hele verden, uansett race og religion. Hun har vært et ankerfeste, ikke bare for Storbritannia og Samveldet, men en inspirasjon for hele verden gjennom sin linslange tjeneste, oppsummerer komponist Andrew Lloyd-Webber.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer