Hyller Stoltenberg

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gratulerer Jens Stoltenberg med forlengelsen av perioden som Natos generalsekretær i ett år.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyller Nato-sjef Jens Stoltenberg for hans «personlige innsats» for Ukraina. Foto: Ukrainian Presidential Press Service / AFP
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyller Nato-sjef Jens Stoltenberg for hans «personlige innsats» for Ukraina. Foto: Ukrainian Presidential Press Service / AFP Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg håper at samarbeidet vårt vil forbli fruktbart i framtiden, skriver Zelenskyj på Twitter , der han forteller at han har gratulert Stoltenberg i en telefonsamtale.

– Jeg takket Jens Stoltenberg for hans personlige innsats i å støtte Ukrainas euroatlantiske lengsler, sier Zelenskyj.

Tirsdag ble det kjent at Stoltenberg forlenger perioden som Natos generalsekretær med ett år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Tirsdag ble det kjent at Stoltenberg forlenger perioden som Natos generalsekretær med ett år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Presidenten legger til at de to samordnet sine synspunkter i forkant av Nato-toppmøtet i Vilnius og diskuterte situasjonen ved frontlinjen.

Stoltenberg omtaler også samtalen med Zelenskyj som «svært god» og sier Nato skal diskutere økt støtte til Ukraina under toppmøtet i 11. og 12. juli.

– I Vilnius vil allierte ta beslutninger om å øke støtten på lengre sikt, styrke de politiske båndene og bringe Ukraina nærmere Nato, skriver Stoltenberg på Twitter.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer