Annonse

- Hvorfor gir de Krekar en mikrofon på denne måten?

NRK får kritikk.

Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) forstår ikke hvorfor NRK kringkastet mulla Krekars synspunkter onsdag.

– Jeg forstår ikke NRKs begrunnelse for å bruke sin beste sendetid for å kringkaste Krekars farlige budskap, hvorfor de gir ham en mikrofon på denne måten, sier Rieber-Mohn til Dagsavisen.

NRK Dagsrevyen sendte onsdag et 13 minutter langt intervju med mulla Krekar, og fulgte det opp med debatter både på radio og fjernsyn.

– Krekar har selvsagt ytringsfrihet, men på generelt grunnlag vil jeg advare mot å løpe islamisters ærend. Krekar er altså dømt for å være en fare for rikets sikkerhet. Ikke bare i fortid, men i framtid. Vi trenger ikke få ham til å gjenta ting han allerede har sagt for å vite at han er en farlig mann. Vi må forstå alvoret i det han er dømt for, sier Rieber-Mohn.

Styreleder William Nygaard i Norsk PEN er mindre kritisk.

– Man må balansere to hensyn. Det ene er den journalistiske viktigheten av å vise fram hva fundamentalisme er. Det andre er å være kritisk til meningene han forfekter. Så kan man alltid diskutere hvor stor sendeflate man skal bruke. Man ønsker ikke å lage talerstol for noe antidemokratisk. Men det er vanskelig å se akkurat dette intervjuet som propaganda, selv om vi må være klar over at han kan skape frykt blant flere, også blant sine egne, med sin voldsomhet, sier Nygaard. (©NTB)