Slik kan du bruke LinkedIn til å få jobbintervju. Foto; Twin Design/Shutterstock/NTB scanpix.
Slik kan du bruke LinkedIn til å få jobbintervju. Foto; Twin Design/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer

Hvordan bruke LinkedIn til å få jobbintervju

– Den aller største feilen vil være å ikke bruke LinkedIn i det hele tatt, sier ekspert.

Publisert

(SOL.no): LinkedIn er et nettsted, og en app hvor du viser potensielle arbeidsgivere hva du kan tilby i jobbsammenheng. Ved å være til stedet digitalt kan du øke sannsynligheten for å bli plukket ut til et jobbintervju.

Konseptet har vokst seg stort i Norge, og nå er det over en million som har brukere på plattformen.

Les også: Her er noen gode grunner for å bytte jobb

Muligheter du ikke får med vanlig CV

Gisle Hellsten mener det er viktig å ha en profil på LinkedIn.
Gisle Hellsten mener det er viktig å ha en profil på LinkedIn. Vis mer

LinkedIn er din digitale CV, og på samme måte som papir-CV-en er det viktig å få fram utdanning, erfaring, resultater, ferdigheter, anbefalinger osv.

Men LinkedIn-CV-en gir også mange muligheter som den tradisjonelle CV-en ikke gir.

Du kan for eksempel øke sannsynligheten for å bli fanget opp av en rekrutterer ved å bruke smarte søkeord når du skriver sammendraget rundt egen bakgrunn, forteller Gisle Hellsten, som er leder ved Karrieresenteret ved UiO.

– Ofte bruker rekrutterere søkeord når de starter sitt søk etter kandidater, og man øker sjansen for å bli funnet hvis man oppgir relevante søkeord som ofte går på ferdigheter, erfaringer, programvare man er spesielt god i, osv., sier han.

Les også: Slik kritiserer du riktig

Jobbsøking blir mer og mer digital

Merkevarebygging av personer og selskaper samt motivasjons-tekster er et vanlig skue på LinkedIn.
Merkevarebygging av personer og selskaper samt motivasjons-tekster er et vanlig skue på LinkedIn. Vis mer

Hellsten forteller at arbeidsgivere bruker LinkedIn på forskjellige måter.

– Mange arbeidsgivere bruker LinkedIn til å lete etter relevante kandidater, samt å lyse ut stillinger. I tillegg er LinkedIn en fin plattform for arbeidsgivere å «brande seg selv» ved å legge ut interessant informasjon om bedriften.

– Hva er den største feilen folk gjør på LinkedIn?

– Den aller største feilen vil være å ikke bruke LinkedIn i det hele tatt. Jobbsøking har blitt digital, og det er ingen vågal påstand å hevde at det er en utvikling som vil øke i omfang. Når man først har opprettet en profil vil jeg anta en vanlig feiler er at mange tenker at LinkedIn utelukkende er en CV database og derfor investerer for lite tid i å lage en god profil, samt å holde den oppdatert.

– Et godt tips er å prøve å lage det LinkedIn betegner som en «All star profil». Dette inkluderer blant annet å ha et godt profil bilde, en god overskrift, sammendrag, fylle ut erfaring og utdanning, legge til bransje samt legge til kontakter, sier han.

Les også: – Når du søker jobb, bør du ofte sende to CV-er

Slik bygger du en god profil:

LinkedIn

  • På LinkedIn er brukerprofilene bygget rundt CV-er. Man kan liste opp jobberfaringer, utdanning, kurs, sertifiseringer, kunnskaps- og interesseområder og verv med mer.
  • Nettverket tilbyr også funksjoner for å søke jobb, finne og undersøke potensielle jobbkandidater, skrive og motta anbefalinger og å dele innlegg, som kan likes og kommenteres av andre brukere. LinkedIn tilbyr betalingstjenester som jobbutlysninger, reklame, sponsede oppdateringer og bedriftsanalyse.
  • Nettverket er lansert på 20 språk og hadde per 2014 over 347 millioner brukere. Den raskest voksende brukergruppen er studenter og nyutdannede. Nettverket har over 1 million norske brukere, noe som gjør nordmenn til én av de mest aktive brukergruppene sett i forhold til folketallet.
  • Kilde: Store norske leksikon.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.