- Hvis underbemanningen fortsetter, blir det veldig vanskelig å stå i denne jobben

Bergen fengsel har hatt 600 udekkede vakter denne høsten og fagforeningen mener det går ut over sikkerheten til de ansatte.

Bergen fengsel har hittil i høst hatt 600 udekkede vakter på grunn av sparetiltak. De tillitsvalgte mener det går både på helsa og sikkerheten løs. Foto: Marit Hommedal / NTB
Bergen fengsel har hittil i høst hatt 600 udekkede vakter på grunn av sparetiltak. De tillitsvalgte mener det går både på helsa og sikkerheten løs. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi er veldig bekymret for fremtiden. Hvis denne underbemanningen fortsetter, blir det veldig vanskelig for de ansatte å stå i denne jobben, sier Haakon Mjelde i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund Region Vest, til Bergensavisen.

Dagbladet har tidligere omtalt at det er sendt en bekymringsmelding fra vernetjenesten i Bergen fengsel til Arbeidstilsynet, og de tillitsvalgte mener underbemanningen også går ut over helsen til de som drar på jobb.

Årsaken til underbemanningen er at fengselet må spare 12 millioner kroner i år, og et av tiltakene er å ikke dekke opp alt fraværet på jobb. Det fører til at det så å si hver eneste dag er færre ansatte på jobb enn det normalt skal være, skriver avisen.

Fengselsleder Harald Åsaune deler de tillitsvalgtes bekymring.

– Ubalansen mellom oppgaver og bemanning oppleves som betydelig, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer