Lave influensatall:

- Hvis det fortsetter slik, så er det en god nyhet

Hvis smitten synker, kan koronapandemien ende langt mildere enn en vanlig influensasesong i antall døde og innleggelser. Men det er på grunn av tiltakene.

Direktør for Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg holder fram en influensavaksine. Hun sier at det har vært svært få influensatilfeller så langt i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Direktør for Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg holder fram en influensavaksine. Hun sier at det har vært svært få influensatilfeller så langt i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

– Hvis vi er heldige, kan det være at vi ikke vil få flere dødsfall av covid-19 enn vi har i en vanlig influensasesong. Men en del av de dødsfallene vi får av covid-19, vil nok være litt yngre mennesker enn det vi ser i en vanlig influensasesong, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NTB.

På denne tiden i fjor ( uke 46 ) var sesonginfluensaen i ferd med å spre seg. Av 4.588 testede hadde 92 fått påvist influensavirus. 17 pasienter var innlagt på sykehus.

I år er situasjonen helt annerledes. 3.517 personer er blitt testet for influensa. Kun to har testet positivt, ifølge FHI. I forrige uke var det null positive prøver. Én pasient er innlagt.

– Så langt er det svært få tilfeller av influensa i Norge. Og hvis det fortsetter slik, så er det en god nyhet. For da vil man ikke ha behov for intensivplasser til influensapasienter. Vi trenger de intensivplassene i reserve hvis det skulle bli mange som blir alvorlig syke av koronaviruset, sier direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB.

Fall i vår

Den lave influensasmitten har mye å si for kapasiteten på sykehusene. I løpet av en vanlig influensasesong er det nemlig mellom 2.000 og 5.000 influensapasienter innlagt på sykehus og over 200 av dem på intensivavdeling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer