Hver tredje forelder tror jula blir vanskeligere i år

Flere barnefamilier forteller at de blir nødt til å gjøre tøffe prioriteringer, som går utover barnas julefeiring på grunn av økonomien.

Jula 2023 blir tung for mange barnefamilier grunnet tøff økonomi. Foto: Terje Pedersen / NTB
Jula 2023 blir tung for mange barnefamilier grunnet tøff økonomi. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Mer enn hver tredje forelder svarer at jula kommer til å bli vanskeligere i år på grunn av dårligere økonomi, skriver Frelsesarmeen i en pressemelding.

I en undersøkelse Opinion har utført for dem, oppgir flere av foreldrene som sliter økonomisk, at de ikke klarer å skjerme barna.

– 43 prosent av dem som svarer at jula blir vanskelig, mener barna vil merke dette. Vi har lenge sett en negativ utvikling også i våre matkøer, med stadig flere barnefamilier, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen, Elin Herikstad.

Nesten tre av ti foreldre i barnefamilier svarer at de dropper reise til familie og venner i jula. 10 prosent forteller at de hopper over måltider.

– At det er større behov for hjelp til jul er noe vi også merker på de rundt 70 stedene landet rundt der vi deler ut julehjelp. Mange steder deler vi ut langt mer enn i fjor. De fleste stedene må folk søke om hjelp, og i søknadene oppgis det mange beintøffe personlige historier som gjør vondt å lese, sier Herikstad.