Hver tredje forelder er bekymret: - Kan være smertefullt

Hver tredje forelder sier at de er bekymret for ikke å kunne gi barna sine julegaver i år på grunn av økonomiske utfordringer.

Nesten én av tre foreldre er bekymret for at de ikke kan gi julegaver til barna i år, ifølge en undersøkelse. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Nesten én av tre foreldre er bekymret for at de ikke kan gi julegaver til barna i år, ifølge en undersøkelse. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det kommer fram i en undersøkelse gjort av YouGov for Nordea. Blant foreldre med hjemmeboende barn under 18 år, svarer 29 prosent «ja» på spørsmål om de er bekymret.

– Julen er en tid for glede og familiesammenkomster, men for mange norske familier kan det bli en høytid med stress og tøffe økonomiske avgjørelser, sier Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea.

Det er foreldre med de yngste barn som er mest bekymret. 31 prosent av dem med barn i alderen 0 til 6 år sier de er bekymret for ikke å kunne levere under juletreet, mens 28 prosent er bekymret blant dem med barn i alderen 7 år og eldre

– Selv om verdien av juletiden ikke ligger i det materielle, er gavetradisjonen en sentral del av feiringen. Det kan være smertefullt for foreldre å ikke kunne imøtekomme denne tradisjonen, og like så for barna, sier Incedursun.

Undersøkelsen er gjennomført mellom 3. og 6. november og 1000 personer har deltatt. Spørsmålet som ble stilt, var dette: «Er du bekymret for å ikke kunne gi barnet/barna dine julegaver i år på grunn av økonomiske utfordringer?»

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer