Hver sjette småbedrift frykter konkurs på grunn av høye strømpriser

SMB mener det haster med å få på plass en strømpakke til bedriftene. En ny undersøkelse viser at mange småbedrift frykter konkurs på grunn av høye strømpriser.

SMB Norges administrerende direktør Jørund Rytman sier strømsituasjonen for deres medlemmer oppleves som ekstremt krevende for våre medlemmer akkurat nå Foto: Javad Parsa / NTB
SMB Norges administrerende direktør Jørund Rytman sier strømsituasjonen for deres medlemmer oppleves som ekstremt krevende for våre medlemmer akkurat nå Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

I en pressemelding fra SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter, heter det at mange virksomheter frykter at de ikke vil overleve uten hjelp til å håndtere strømregningene som er vesentlig større enn normalt.

– Situasjonen oppleves som ekstremt krevende for våre medlemmer akkurat nå, og mange er redde for fremtiden, sier SMB-sjef Jørund Rytman.

Han sier de daglig får henvendelser fra frustrerte bedriftseiere som forteller om strømregninger som er tre til fire ganger høyere enn i fjor, til tross for at bedriftene har iverksatt tiltak for å redusere strømforbruket til et minimum.

– Det er helt åpenbart for oss at vi må få på plass en strømpakke til bedriftene så fort som mulig, sier Rytman.

I undersøkelsen kommer det fram at 52 prosent av SMB-bedriftene tror at andre halvår 2022 blir verre enn et «normalår».

15 prosent ser en reell fare for konkurs dersom regjeringen ikke tar grep for å lette på byrden med høye strømkostnader i vinter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer