Hver åttende person i England har vært coronasmittet

Anslagsvis 12 prosent av befolkningen i England hadde vært smittet av coronavirus fram til desember, viser tall basert på antistoffprøver.

Folk venter i kø utenfor et vaksinasjonssenter på Wembley i Nord-London mandag denne uken. Foto: Yui Mok/PA Wire / PA via AP / NTB
Folk venter i kø utenfor et vaksinasjonssenter på Wembley i Nord-London mandag denne uken. Foto: Yui Mok/PA Wire / PA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er en oppgang fra 9 prosent i november, ifølge tallene som er basert på analyser av et tilfeldig utvalg blodprøver og som ble publisert av det britiske statistiske sentralbyrået (ONS) tirsdag.

For resten av Storbritannia er tallene noe lavere. De viser at én av ti i Wales, én av 13 i Nord-Irland og én av elleve i Skottland har vært smittet av viruset.

I forrige uke viste et anslag fra Medical Research Council ved Cambridge-universitetet at man antar at 30 prosent av befolkningen i London har vært smittet.

Storbritannia er nå inne i sin tredje og dødeligste smittebølge.

Ledere i helsevesenet har advart om at intensivavdelinger på landets sykehus risikerer å ikke klare å ta unna den store økningen i koronapasienter som trenger hjelp.

ONS-tall viser at dødelighetsraten i årets første uke var 45 prosent høyere enn det den gjennomsnittlige femårige raten.

I London er det registrert en økning på 85 prosent i antall døde, sammenlignet med det historiske gjennomsnittet for samme uke.

Storbritannia har siden pandemiens utbrudd registrert nesten 90.000 koronarelaterte dødsfall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer