Forskjellen på hasj og marihuana

Hva er cannabis?

Hasj og marihuana er de vanligste typene av cannabis, men hva er egentlig forskjellen?

FORSKJELLEN PÅ HASJ OG MARIHUANA: Cannabis er et stoff som produseres ut fra cannabisplanten og blir brukt til å lage hasj og marihuana. FOTO: NTB
FORSKJELLEN PÅ HASJ OG MARIHUANA: Cannabis er et stoff som produseres ut fra cannabisplanten og blir brukt til å lage hasj og marihuana. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Felles for både hasj og marihuana er at begge kommer fra stoffet cannabis som i Norge er et ulovlig rusmiddel. Stoffet THC finnes i alle cannabis-produkter og er i hovedsak det stoffet som gir rus ved bruk av cannabis. De vanligste måten å innta cannabis på er gjennom hasj og marihuana og det er vanligst at det røykes.

Hasj

Hasj kan kjennetegnes som brunt, og er plantens kvae. Hasjen er ofte presset sammen i brune klumper eller plater og deles som regel opp i mindre klumper og smulders opp før det enten røykes eller spises. Ofte blandes det også ut med tobakk. Det rusgivende stoffet THC finner man i hasjen, men hvor mye det inneholder varierer i stor grad.

Marihuana

Marihuana kan kjennetegnes som grønt eller gress og kalles også weed. Det er vanligvis tørkede plantemateriale som males eller smulders opp og røykes. Det kan røykes rent, men blandes også oftest med tobakk. THC innholdet som altså er det stoffet som gir rus ved bruk av cannabis varierer også i marihuanaen, men snittet er noe lavere i marihuana enn det er i hasj.

Cannabis

I tillegg til både hasj og marihuana finnes det cannabisolje, dette er en planteolje som oppstår gjennom en kjemisk prosess ved å bruke løsemiddel. Oljen er flytende og tilsettes ofte i tobakk, hasj eller marihuana for å så røykes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer