Hus i ferd med å rase sammen i Trondheim – ni personer evakuert

En mann i Trondheim hørte søndag knakelyder i tak og vegger i huset. Han og flere andre i boligfeltet ble evakuert, og huset står nå i fare for å rase sammen.

Et rekkehus i Trondheim har delvis kollapset i forbindelse med oppussing. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Et rekkehus i Trondheim har delvis kollapset i forbindelse med oppussing. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert

Politiet mottok melding om den noe spesielle hendelsen like etter klokken 12 søndag.

– Mannen hørte knakelyder, han så at veggene bulte ut og fryktet at huset skulle rase sammen. Svikten i bygget skyldes oppussingsarbeid i den ene leiligheten. Han har kommet borti noen bærekonstruksjoner som holder huset oppe, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Huset kan rase sammen når som helst, ifølge Volden. Ingen personer er skadd, og politiet skal skaffe innkvartering til de evakuerte.

– Han hadde holdt på med oppussingsarbeid i over 30 år og aldri sett noe lignende. Så her har han nok vært litt uheldig, sier Volden.

Politiets innsatsleder Ketil Stene sier til Adresseavisen at de også var på stedet i forrige uke.

– Da så det ikke ut som dette, og skadene gikk mer på det innvendige. Da vi kom hit i dag, ble det besluttet at det ikke var forsvarlig at naboene blir boende ved siden av, sier Stene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer