Hurtigruten-ansatt blåste rødt og ble oppsagt – tapte i retten

En tidligere ansatt i Hurtigruten saksøkte selskapet for å ha blitt oppsagt for å ha vært beruset på jobb. I retten fikk selskapet medhold.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

I juni i fjor ble den ansatte, en mann i 50-årene, avskjediget etter å ha blåst til 0,5 og 0,6 i promille på en alkotest mens han var på jobb. En blodprøve viste senere 0,2 i promille. Hurtigruten mener han har utøvd «grovt pliktbrudd» og «vesentlig mislighold av arbeidsavtalen», skriver Nordlys , som først omtalte dommen fra Nord-Troms og Senja tingrett.

Mannen erkjente å ha drukket alkohol dagen før han mønstret på, men mener blant annet at det foreligger tvil rundt kvaliteten på både promilleprøvene.

Den tidligere ansatte fremsatte krav om erstatning og oppreisningserstatning, og at saksøkte måtte betale sakskostnader. I stedet fikk Hurtigruten fullt medhold i tingretten: Retten mener det er sannsynlighetsovervekt for at den ansatte møtte på jobb med over 0,2 i promille.

I dommen står det at Hurtigruten tidligere har tilbudt mannen forlik ved at avskjedigelsen ville bli omgjort til oppsigelse, og at selskapet ville betale tre månedslønner. Retten mener derfor mannen må betale sine egne sakskostnader på 120.000 kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer