Hundrevis døde i hetebølge i Sør-Europa

Hundrevis av mennesker har dødd i hetebølgen som de siste dagene har rammet Spania og Portugal.

Folk kjøler seg i en park i Madrid. I Spania er det målt langt over 40 grader enkelte steder. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Folk kjøler seg i en park i Madrid. I Spania er det målt langt over 40 grader enkelte steder. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Vis mer
Publisert

I Spania er minst 360 mennesker registrert døde på grunn av hetebølgen med temperaturer langt over 40 grader noen steder, ifølge avisa La Vanguardia.

Bare på fredag, da temperaturen var oppe i 45 grader noen steder i Spania, døde 123 mennesker av årsaker med tilknytning til heten.

En av dem var en 60 år gammel gatefeier som kollapset. Han hadde en kroppstemperatur på 41,6 grader da han ble kjørt til sykehus, der han døde.

I Portugal ble det registrert 238 flere dødsfall mellom 7. og 13. juli enn normalt de siste årene, ifølge nyhetsbyrået Lusa.

De fleste som dør, er allerede svekket på grunn av høy alder eller underliggende sykdom. Myndighetene anbefaler folk å drikke mye vann, utsette anstrengende virksomhet og holde seg innendørs midt på dagen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer