Hundrevis demonstrerte foran Stortinget mot israelske angrep på Palestina

Demonstranter viste onsdag sin støtte til Palestina og misnøye med Israel utenfor Stortinget i Oslo. Ifølge politiet var det hundrevis av oppmøtte.

Det ble stort sett holdt god avstand mellom demonstrantene på Eidsvolls plass. Foto: Berit Roald / NTB
Det ble stort sett holdt god avstand mellom demonstrantene på Eidsvolls plass. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

I forsamlingen var det både barn, unge, gamle og russ, skriver Avisa Oslo.

Arrangørene var Palestinakomiteen i Norge, Palestinakomiteen i Oslo, LO i Oslo, Fellesutvalget for Palestina og Norsk Folkehjelp Palestinagruppa i Kristiania Lokallag.

«Vi demonstrerer mot de pågående angrepene mot palestinere på Gaza, i Sheik Jarrah, i Jerusalem og over hele det historiske Palestina. Vi krever at den norske regjeringen innfører sanksjoner mot Israel nå!", skriver arrangørene på Facebook.

Det ble holdt en rekke appeller fra talerstolen, og demonstrasjonen gikk fredelig for seg, opplyser politiet.

I alt 227 personer på Gazastripen er drept siden den pågående konflikten brøt ut 10. mai, ifølge tall fra palestinske myndigheter.

I Israel er tolv personer drept, blant dem en fem år gammel gutt, ei 16 år gammel jente og en soldat, i over 3.000 rakettangrep fra Gazastripen, ifølge israelske myndigheter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer