Hundrevis av biler har kjørt seg fast i dansk snøkaos

Store mengder snø skaper trafikale problemer i Danmark. Hundrevis av biler har kjørt seg fast, og hjelpen sliter med å nå fram.

Det har kommet store mengder snø i Aarhus (bildet) og Jylland onsdag. Flere steder ventes det opptil 30 centimeter. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix via AP / NTB
Det har kommet store mengder snø i Aarhus (bildet) og Jylland onsdag. Flere steder ventes det opptil 30 centimeter. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix via AP / NTB Vis mer
Publisert

Flere steder i landet kan snøværet fortsette fram til torsdag morgen, og det kan komme opptil 30 centimeter. Dette gjelder for både Jylland og på Sjælland, opplyser meteorolog Mette Zhang i Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Ritzau.

– Det ser ut som at det på den nordlige delen av Sjælland vil kunne snø fram til torsdag morgen. I Jylland slipper snøværet kanskje i nattetimene, sier hun. Resten av landet fikk onsdag tunge regnbyger, noe som kan føre til oversvømmelser.

Redningsselskapet Falck har siden onsdag fått rundt 300 henvendelser fra biler og lastebiler som har blitt sittende fast i snøen og trengt hjelp, og særlig sentralt og nord på Jylland er hjelpebehovet stort.

Driftsleder Robin Hinrichsen i Falck sier til Ritzau at alt tilgjengelig mannskap er innkalt, men at også selskapets ansatte sliter med å nå fram.

– Det er mange steder i Midtjylland hvor det er vanskelig å komme fram, dels fordi det er mye snø og dels fordi det er kødannelse, sier han. Også på Nordsjælland er det onsdag meldt om flere trafikkuhell.

I tillegg er flere ferjeavganger avlyst, mens tog og busser har måttet innføre begrensninger på sine ruter. På flere broer advares det om kraftig vind.

(©NTB)

Mer om